"Karamellás" Almatorta mandulával
sponsored links
Én is olyan vagyok a saját konyhámban, mint a legtöbb háziasszony, hogy azokat az ételeket, recepteket részesítem elõnyben amelyek gyorsan elkészíthetõek és mégis finomak, nálam mint tudjátok az egészséges szempont is fontos helyen áll! Ezért igyekszem olyan recepteket kreálni amelyeknél az egyszerûség, gyorsaság dominál.
Ilyen ez az almatorta is, amely körtével is nagyon finom. Karamella ebben az esetben az aranyló agave szirup amelynek alacsony a glikémiás indexe, de ha igazán karamellás íz hatást szeretnétek akkor a tetejét kókuszcukorral is megszórhatjátok, amely hasonló pozitív élettani hatásokkal rendelkezik:
A kókuszvirág nektárjából nyerik, melybõl alacsony hõfokon elpárologtatják a nedvességet. A kíméletes eljárásnak köszönhetõen a kókuszvirág cukor nem veszíti el értékes vitamin és aminosav tartalmának jelentõs részét, azok bekerülnek a szervezetünkbe. Tartalmazza a B1, B2, B3 és a B6-vitaminokat, valamint 16 féle aminosavat. Ezen kívül kalciumot, magnéziumot, cinket, vasat.
Glikémiás indexe 35 (kristálycukor: 70, nádcukor: 68, legtöbb méz: 55), ezért fogyókúrázók és cukorbetegek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
150 g világos tönkölyliszt
50 g mandula liszt
100 g szeletelt mandula ...